Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Κατερίνη όπου ξεκίνησε σπουδές στο πιάνο και το τραγούδι.
Το 1985 συνεχίζει με υποτροφία στις Η.Π.Α. στο κολέγιο Messiah, όπου παρακολουθεί τις τάξεις πιάνου, μονωδίας, ανωτέρων θεωρητικών, διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και διακρίνεται για τη μεγάλη καλλιτεχνική του δραστηριότητα ως σολίστ.
Ιδρύει και διευθύνει τη Messiah College Chamber Orchestra με την οποία δίνει αρκετές συναυλίες αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Το 1989 αποφοιτά με Bachelor of Arts in Music, και συνεχίζει στη Βιέννη ώς τo 1990 οπότε επιστρέφει στην Ελλάδα.
Από το 1992 έως το 2001 διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Πιερική Μουσική Σχολή, της οποίας αναλαμβάνει και την καλλιτεχνική διεύθυνση το 1997.
Το 1999 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Την ίδια χρονιά αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Αλεξάνδρειου Μουσικής Σχολής Αιγινίου «Σοφία Κακούρη».
Από τον Φεβρουάριο του 2002 έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση των σχημάτων της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης » και από τον Σεπτέμβριο του 2007 τη διεύθυνση του δημοτικού ωδείου Λιτοχώρου «I. Σακελλαρίδης».
Το 2004, στα πλαίσια της Ε.Π.Μ.Κ., ιδρύει το φωνητικό σύνολο «de profundis» με το οποίο έχουν δώσει συναυλίες κοινωνικού χαρακτήρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ πιάνου, μουσικής δωματίου και τραγουδιού σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σερβία, Σουηδία, ΗΠΑ, Νότια Αφρική κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου